Kies een hobby

Ruud van Fief 22-08-2023
30 keer bekeken 0 reacties

Heb je zin om iets nieuws te proberen, maar weet je niet goed wat? Ben je op zoek naar een leuke hobby die bij je past, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan heb ik goed nieuws voor je: er is een website die je kan helpen om de perfecte hobby te vinden!

Een hobby is een ontspannende activiteit die je in je vrije tijd doet omdat je het leuk vindt. Een hobby kan veel voordelen hebben voor je, zoals het ontmoeten van andere menen met dezelfde interesse, nieuwe vaardigheden leren en contrast geven aan je dagelijkse leven.

Maar doe een hobby vooral omdat je het leuk vind en niet omdat het moet. Ik kwam ooit op de sportschool een collega tegen en begroette hem enthousiast, waarop hij zei: "Ik vind er geen hol aan maar het moet van de dokter." Twee weken later zag ik hem niet meer.

Maar wat is nu een leuke hobby die bij jou past?

Kijk eens op de website Hobbykiezer. Dat is een online hulpmiddel die je allerlei vragen stelt over je interesses, voorkeuren en persoonlijkheid. Op basis van je antwoorden krijg je een lijst met suggesties voor hobby's die bij je passen. Je kunt ook filteren op verschillende categorie├źn, zoals creatief, sportief, educatief of sociaal.

Het leuke van deze website is dat je misschien wel hobby's ontdekt waar je nog nooit aan gedacht had. Misschien vind je het wel leuk om te leren breien, schaken, fotograferen of gitaar spelen. Het zoeken naar een leuke hobby hoeft dus niet moeilijk te zijn.

Of heb jij een leuke hobby? Deel hem dan met Fief.

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen