Fiets veilig!

Ruud van Fief 30-05-2023
31 keer bekeken 0 reacties

Ik fiets graag lange stukken op mijn E-bike. Dat doe ik vaak met een fietshelm op mijn hoofd en telefoonhouder op mijn stuur. Ik leg je graag uit waarom ik dit doe.

Ooit ben ik met de gewone fiets behoorlijk gevallen door een scheur in het wegdek. Ik werd weer wakker in de ambulance, was een stukje film kwijt en had een kapotte voortand. Daar heb ik lang last van gehad.

Toen ik in 2019 mijn tweede e-bike kocht moest ik aan dit voorval denken. Als oudere ben ik nog meer kwetsbaar dan destijds. Dus heb ik toen ook een fietshelm gekocht. Ik kon hem in de winkel passen en ben toen gegaan voor een speed pedelec helm. Vooral omdat hij zo comfortabel zat. Want anders ga je hem niet dragen. Ik draag mijn helm heus niet altijd, maar als ik in mijn eentje een stuk ga fietsen dan wel. Tegelijkertijd ben ik niet voor een helmplicht. Het is je eigen keuze.

En dat geldt ook voor een telefoonhouder. Fietsen met een telefoon in je hand is niet alleen onveilig maar ook strafbaar. Je telefoon (voor navigatie) vastzetten aan je stuur met een telefoonhouder is een goed alternatief. Maar die moet makkelijk aan je stuur te zijn bevestigen, je dure telefoon moet er stevig inzitten en je telefoon moet er makkelijk uit kunnen voor als je onderweg een foto wilt maken.

Toen ik een tijdje terug op vakantie een E-bike huurde zat daar een telefoonhouder op die aan alle wensen voldeed. Het bleek de Lamicall BP07 te zijn. Ik heb er meteen zelf één gekocht vindt het de beste houder die ik tot nu toe heb gebruikt. Vind je het leuk om te fietsen met een app als fietsknoop, dan is deze houder een aanrader. Je kunt hem bij Amazon bestellen, hij is dan helaas niet in huis voordat de Fief fietsdag begint. Maar wel fijn voor de komende zomer!

Heel veel veilig fietsplezier.

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen