Het Zuid-Holland landschap

Ruud van Fief 03-05-2023
15 keer bekeken 0 reacties

Met 1374 mensen per vierkante kilometer is Zuid-Holland de dichtstbevolkte provincie van het land. Toch is er nog best veel natuur dankzij de 'het Zuid-Hollands Landschap'.

Zuid-Holland staat bekend als een provincie met veel industrie en transport, maar wist je dat er ook veel natuur te vinden is? Van duinen tot bossen en van polders tot moerassen, er is voor elk wat wils. En dat allemaal dankzij de stichting het Zuid-Hollands landschap, die zich al sinds 1934 inzet voor de bescherming en het beheer van het groen in onze provincie.

Het Zuid-Hollands landschap heeft meer dan 4.000 hectare aan natuurgebieden in onze provincie, waaronder duinen, polders, bossen, waterrijke gebieden, historische buitenplaatsen en landgoederen. Deze gebieden zijn van groot belang voor de biodiversiteit en bieden onderdak aan verschillende soorten flora en fauna. Het Zuid-Hollands Landschap zet zich dan ook actief in voor het behoud van de natuurlijke rijkdommen en biodiversiteit van deze gebieden.

Maar 'Het Zuid-Hollands landschap' doet meer dan alleen natuur beheren. Ze wil ook mensen laten genieten van de natuur dichtbij. Daarom maakt ze veel wandel- en fietsroutes door de verschillende gebieden, die je kunt downloaden, (een kleine bijdrage wordt op prijs gesteld) Zo kun je zelf op ontdekkingstocht gaan en de schoonheid en diversiteit van het Zuid-Hollandse landschap ervaren.

De stichting organiseert ook regelmatig excursies onder leiding van deskundige gidsen, die je meer kunnen vertellen over de natuur en de cultuurhistorie van de gebieden. Klik op deze link voor de agenda.

Zelf ben ik al heel lang lid van het Zuid-Hollands landschap. Word net als ik beschermer voor een klein bedrag per maand. Je krijgt dan onder andere korting op excursies en toegang tot exclusieve gebieden.

 

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen