Fiets jij met knooppunten?

Ruud van Fief 20-08-2021
18 keer bekeken 0 reacties

De Fief redactie is gek op fietsen. En vaak volgen we een route gemaakt via het knooppunten netwerk in Nederland. Fiets jij ook via knooppunten?

Het idee van een knooppuntennetwerk is ontstaan in België, waar mijningenieur Hugo Bollen in de negentiger jaren het eerste netwerk bedacht.

In 1999 werd Limburg de eerste provincie in Nederland waar een knooppuntennetwerk werd aangelegd. Het laatste stuk kwam gereed in 2015 in Flevoland. En alhoewel het één groot netwerk lijkt, zijn het in werkelijkheid 40 verschillende netwerken van verschillende eigenaren.

Met de komst van de smartphone werd het ineens mogelijk om ook met je toestel te navigeren langs de knooppunten. Het grootste voordeel is dat je nooit meer verdwaalt, ook als er eens een bordje ontbreekt. Fiets jij ook vaak knooppuntenroutes en zo ja, wat gebruik jij daarvoor?

Laat het ons weten via een reactie. 

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen