UvN: Colleges die verbazen en vermaken

Ruud van Fief 20-03-2021
16 keer bekeken 0 reacties

De universiteit van Nederland is een YouTube kanaal met honderden colleges waarin ingewikkelde dingen simpel worden uitgelegd.

De Universiteit van Nederland is een YouTube kanaal gesponsord door vijf universiteiten, een aantal grote bedrijven, maar ook het AD en de publieke omroep. Je vindt er honderden filmpjes over de meest uiteenlopende onderwerpen. Filmpjes over hetzelfde onderwerp zijn gebundeld in playlists. Voor de Fief lezer zijn de volgende playlists bijvoorbeeld interessant:

  • Eeuwige jeugd
    Oud willen we allemaal worden maar niemand wil het zijn!
    Hoe we dat oplossen vertellen vijf topwetenschappers.
     
  • Neuropsychologie Prof. Dr. Erik Scherder
    Professor Erik Scherder (1951) is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. In deze playlist legt Erik Scherder op zijn eigen unieke wijze uit waarom je naar muziek moet luisteren, moet blijven bewegen en waarom kauwen goed voor je is.

Maar kijk ook gerust eens op het algemene YouTube kanaal voor de nieuwste video's, of op de website. De links vind je hieronder.

YouTube kanaal: link

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen