Geocachen, vind de schat!

Ruud van Fief 17-08-2020
15 keer bekeken 0 reacties

Dit jaar bestaat geocaching 20 jaar en is het grootste locatie gebaseerde spel van de wereld. Is geocachen ook iets voor jou?

Toen 20 jaar geleden GPS beschikbaar kwam, was dat niet alleen geweldig voor de autonavigatie, maar werd een paar maanden later een nieuwe hobby geboren: geocachen. Met behulp van een gps-apparaat verborgen "schatten" vinden in de natuur of in de stad.

Nu, 20 jaar later, kun je het spel ook spelen met je smartphone en een app. De app toont een kaart van de omgeving met geocaches in de buurt. Je klikt er op één, navigeert naar de locatie en gaat dan op zoek naar een verstopt voorwerp, meestal een kokertje of een doosje. Daarin zit altijd een boekje waarin je jouw (geocache) naam mag schrijven. Daarna mag je de cache in de app loggen als gevonden en schrijf je wat aardigs op voor diegene die de cache heeft verstopt. Zo ben je lekker buiten bezig en in beweging. En er zijn altijd wel geocaches bij jou in de buurt om te vinden. Wereldwijd zijn er meer dan 3 miljoen geocaches verstopt, waarvan er 35 000 in Nederland liggen.

Om mee te starten hieronder een paar tips voor gemakkelijke geocaches in:

Maassluis Marjoleins minibieb (Zoek een bijzonder boek)
Vlaardingen Zeillogger Balder (zoek naar een hangend klein metalen kokertje)
Schiedam Plantage 250 jaar (kijk naar de Spoiler foto, zichtbaar wanneer je bent ingelogd)

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen