Fietsnavigatie met een app

Ruud van Fief 20-07-2020
24 keer bekeken 0 reacties

Een leuke fietsroute fietsen zonder kaart? Waarom geen app gebruiken voor je smartphone!

Lekker buiten een knooppunt fietsroute fietsen. Dat kan met behulp van een knooppuntenkaart die je in een houder op je fiets plaatst. Maar wat nu, als net dat ene bordje weg is, waardoor je verkeert fietst. Of je bent gewoon de weg kwijtgeraakt. Dan is het vaak een heel gepuzzel om weer op je route te komen.

Een alternatief is dat je de smartphone gebruikt, samen met een navigatie app. Met een goede houder kun je de telefoon op de fiets zetten. Je start de navigatie app en volgt het lijntje op de kaart. Bij de ANWB worden verschillende navigaties genoemd (zie de bron).

Nog wat laatste praktische tips

  • Voor iPhone en Samsung telefoons zijn super goede maar wel prijzige telefoonhouders te koop.
  • Ga anders eens langs je fietsenhandelaar voor een goede telefoonhouder. Voor de grotere Smartphones is de Mirage XX een aardig alternatief.
  • Als je E-bike een Bosch aandrijfsysteem heeft dan kun je een kabeltje kopen om je telefoon van stroom te voorzien via een kabeltje aan de display. Verwacht niet dat je telefoon daarmee wordt opgeladen, maar je kunt langer met je batterij doen.

Speciaal voor de Fief lezers is er een knooppuntenroute gemaakt in de app Fietsknoop, waarmee je door de drie Maassteden kunt fietsen. Deze route vind je volgende week op Fief.

Dus pak je fiets of E-bike en ga lekker fietsen. Heel veel fietsplezier.

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen