Lekker lezen: E-folders

Ruud van Fief 08-08-2023
43 keer bekeken 0 reacties

Een folderpakket openen heeft wat van schatgraven. Op zoek naar de beste koopjes van de week terwijl je handen vies worden van de drukinkt. Maar zit je wel iedere week te wachten op alle folders?

Toegegeven, ook wij keken iedere week uit naar het folderpakket wat in de bus werd gedaan. Maar nadat het plastic ervan af was gehaald werd meteen een schifting gemaakt. Waarbij vaak meer dan de helft van de folders direct ongelezen de papierbak ingingen, echt zonde van het papier en de energie.

In 2021 werd het systeem ingevoerd waardoor je in plaats van een Nee-sticker een groene Ja-sticker op je deur moest doen om het folderpakket te blijven ontvangen. Toen hebben we besloten om geen groene sticker op onze deur te plakken. En aanbiedingen kunnen we nog steeds vinden. Dat doen we op de tablet of op de computer. Daarvoor zijn twee strategieën mogelijk:

1: Zoek op de website van de aanbieder

Alle grote supermarkten, drogisterijen en slijterijen hebben een website waarbij je kunt zien wat er deze week in de aanbieding is. Groot voordeel is dat je vaak ook al een paar dagen van tevoren kunt zien wat er volgende week in de aanbieding is, handig voor je boodschappenplanning. Hieronder staan wat links.

2: Zoek op een folderwebsite of download de app

Er zijn een aantal websites waarin je bijna alle folders op precies dezelfde manier kunt bekijken alsof ze zijn gedrukt. Daar kun je ook aangeven welke folders je het liefst wilt zien. Zelf vinden we folderz.nl en folders.nl erg prettig maar er zijn meer aanbieders.

Nu, twee jaar nadat we voor het laatst een folderpakket hebben gekregen hebben we het nog niet één keer gemist. Ga jij al folderloos door het leven en zo ja, hoe vind jij de aanbiedingen? Laat het hieronder weten.

Dit is de laatste aflevering van de serie Lekker Lezen. Ik hoop dat je de artikelen lekker hebt gelezen.

Supermarkten: Albert Heijn, Aldi, Dirk, Jumbo, Lidl, Plus

Drogisten: DA, Etos, Holland & BarrettKruidvat, Trekpleister

Non food: Action, Big Bazar, HEMA

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen