Energiehulp

Ruud van Fief 17-10-2023
27 keer bekeken 0 reacties

Een oudhollands spreekwoord zegt: "Je moet je dak repareren als de zon schijnt".En dat geldt ook voor energiebesparende maatregelen. Isoleer je huis voordat het winter wordt. In Schiedam en Vlaardingen kun je gratis hulp krijgen van de Energiehulp.

De verwarming staat nu misschien nog uit, maar juist nu is het een goed idee om een afspraak te maken met de Energiehulp. Je bent dan goed voorbereid op de komende winter. Want misschien is de energieprijs dan wel weer hoog. En energie besparen is het hele jaar handig.

De energiehulp is een initiatief dat is ontstaan in Dordrecht, om mensen te helpen bij het besparen van energie in hun huis. Het idee is bedacht door Buro Haai, samen met de gemeente Dordrecht en een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt. De energiehulp is een prachtig voorbeeld van hoe gemeenten, organisaties en vrijwilligers samenwerken om mensen te helpen bij het verduurzamen van hun woning.

Hoe werkt het?

Neem contact op met de Energiehulp en maak een afspraak. Tijdens het bezoek van de Energiehulp, krijg je gratis de materialen die bij jou nodig zijn zoals ledlampen, tochtstrippen en radiatorfolie. Deze worden ook gelijk aangebracht, je hoeft dus verder niets te doen. Ook krijg je tips die precies bij jouw huis en situatie passen. Je zit ook verder nergens aan vast.

Hoe neem ik contact op?

Je kunt de Energiehulp bellen, appen of een email sturen.

Vlaardingen: klik op deze link
Schiedam: klik op deze link.

Inwoner van Maassluis?

Maasluis heeft een energiecoach met een inloopspreekuur in Buurtcentrum 'De Hooftzaak'. Daar kun je langs voor advies voor meer informatie klik op deze link

En heb jezelf een goede energietip? We horen het graag.

 

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen