Het Goed, goed!

Ruud van Fief 14-06-2023
24 keer bekeken 0 reacties

Kringloopwinkel "het Goed" is al jaren een begrip in Schiedam. Sinds mei dit jaar is "het Goed" verhuisd naar een veel groter pand.

Bij duurzaamheid wordt tegenwoordig vaak gesproken over de 4 R's, refuse, reduce, reuse en recycle, in het Nederlands: Gebruik het niet, gebruik minder, hergebruik het, win de grondstoffen terug.

Het Goed valt in de derde R, en heeft als missie om werk te maken door hergebruik. En zo een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Hun motto is: ''Maak tweedehands je eerste keus''

Naast dat kringloopwinkels goed zijn voor het milieu, is het ook gewoon leuk om het Goed te bezoeken op de nieuwe locatie. Naast kleding, meubels, apparatuur en kinderspeelgoed zijn er ook plekken in het nieuwe pand waar het net is, alsof je een Franse brocante markt bezoekt. Snuffelen tussen kopjes, glazen, giraffebeeldjes of (in mijn geval) bierglazen.

En na de zomer wil het Goed, in samenwerking met Irado, nog een stap verder gaan en een repairplein openen. Jan-Willem de Boer van ''Schiedam JW TV'' deed verslag van de opening en de plannen van het Goed in onderstaand filmpje.

Dus heb je nog spullen die een tweede leven verdienen, breng ze naar het Goed. En ga zelf eens langs op de nieuwe locatie.

 

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen