Hoe kwam je op het idee van deze challenge?
Het thema voor januari is toekomst, ik vroeg mij af hoe de toekomst van ons eten eruitziet. Zelf ben ik opgegroeid met het klassieke, aardappels, groente, vlees en jus. Maar het eten van bewerkt en rood vlees heeft negatieve effecten op je gezondheid. En voor de productie van vlees is gewoon veel water en voer nodig. Een paar jaar geleden zijn mijn vrouw en ik daarom al flexitariër geworden. Drie tot vier keer in de week is ons avondeten vleesloos. Maar tussen de middag was de lunch vaak nog een boterham met worst (is bewerkt vlees).
Ik wil nu een week lang alleen maar vegetarisch eten, om te ervaren hoe dat is. Ik hou mijn ervaringen bij in een dagelijkse blog die alle Fief lezers kunnen volgen.
Wat lijkt je het moeilijkst?
De lunch! ik wil niet de hele week boterhammen met kaas eten maar ook wat experimenteren met andere gerechten. Ik ben al wat aan het zoeken op het internet.
Waarom vegetarisch en niet veganistisch
Ik vind een compleet veganistisch dieet nu nog moeilijk. Na mijn sport vul ik mijn eiwitten aan met melkeiwitten omdat deze de beste aminozuur samenstelling hebben. Er zijn plantaardige alternatieven maar daar moet ik nog naar kijken. Ook mijn vitamine D3 supplement wordt nu gemaakt van lanoline (Wolvet). Er is een veganistische variant, maar die is vier keer zo duur.
Maar als het bevalt doe ik misschien wel mee met de nationale week zonder vlees of zuivel
Waarom een vlog?
Ik wil de Fief lezers meenemen in mijn challenge door iedere dag te posten wat ik heb gegeten en wat ik ervan vond. Fief lezers kunnen reageren en dat mag anoniem. Je kunt hier de blog openen
De eerste post is donderdagmorgen om 8:30 uur.