Woondilemma

Ruud van Fief 19-10-2022
25 keer bekeken 0 reacties

Ik woon al 35 jaar met veel plezier in mijn rijtjeshuis. Maar mijn vrouw en ik worden ouder. Wat ga ik doen, verhuizen of aanpassen?

Al weer 35 jaar geleden betrokken we ons huis. Het was een nieuwbouwhuis en het eerste jaar was het pionieren in de modder. De kinderen werden er geboren, groeiden op en vlogen weer uit. Het huis werd verbouwd, de tuin werd veranderd. We wonen er nog steeds met plezier. Maar wat gaat de toekomst brengen.

Een aantal jaren geleden hebben we nagedacht over een seniorenwoning. Een woning met hetzelfde comfort als ons huidige huis maar dan met wat minder kamers en alles gelijkvloers, want je wordt er niet jonger op. En ons huis zou dan weer plaats kunnen bieden aan een jong gezin.

In mijn stadsdeel Schiedam-Noord is het aanbod van seniorenwoningen erg beperkt. Ik heb mij nog actief ingezet om het aantal seniorenwoningen te verhogen. En toen kwam Corona en lag alles op zijn gat. Inmiddels zijn we drie jaar verder en er zijn nog steeds geen concrete plannen.

En hier komt mijn dilemma. Ga ik wachten tot er seniorenwoningen beschikbaar komen, wat nog wel drie jaar kan duren, of blijf ik wonen in mijn huis? Maar ga ik dan wel in mijn woning investeren? Het toilet moet worden vernieuwd, de trap opnieuw bekleed, misschien ga ik wel "van het gas los". Maar als ik dat doe dan blijf ik hier zeker nog wel 10 jaar wonen.

Ik heb inmiddels een offerte aangevraagd voor het opknappen van het toilet, maar tot ze echt gaan beginnen kan ik nog wijzigen. Wat zouden jullie doen?

Laat het weten in de reacties!

Foto: woondilemma

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen