Maak je oude televisie smart

Ruud van Fief 20-04-2022
27 keer bekeken 0 reacties

Ooit was je televisie smart. Maar nu is het slimme deel traaaaaag. Sommige apps doen het niet meer en nieuwe apps zijn niet meer beschikbaar.

Zes jaar is mijn Samsung televisie alweer. We kochten hem destijds voor het mooie beeld, maar Samsungs eigen smart tv-interface was destijds al niet zo smart. Een ingewikkelde, slome interface, met een hoop voorgeïnstalleerde apps, die je niet wilde hebben, maar ook niet kon verwijderen. Omdat apps steeds groter werden, werd het smarte deel van de TV steeds trager. Na enige tijd kocht ik dan ook een chromecast en later een Chromecast Ultra waarmee je vanaf je telefoon of tablet Netflix, YouTube en andere content op het grote scherm kon zien.

Een paar jaar geleden besloten Sony en Google om samen een nieuwe slimme televisie interface te ontwerpen die Google TV ging heten. Deze werd ingebouwd in de nieuwere televisies en de recensies waren erg goed. Andere merken sloten zich ook aan en installeerden deze nieuwe smart interface in hen televisie.

In november 2020 lanceerde Google een nieuw product: de "Chromecast met Google TV". In het doosje zit een chromecast en een afstandsbediening die je oude TV ineens weer smart maakt. Officieel is de "Chromecast met Google TV" niet te koop in Nederland, maar op Bol.com kun je hem gewoon kopen. En de interface is in het Nederlands. Eenmaal gekocht sluit je hem aan op een HDMI-poort van je televisie, installeer je de Google home app op de Android of Apple Phone. Vijf minuten later heb je de boel geïnstalleerd en kun je de slimme interface van Google gebruiken om te Netflixen, YouTube te kijken of Disney of Amazon prime te streamen. Heel veel kijkplezier.

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen