Voordeur open.. of toch maar niet?

Jan van Fief 27-10-2020
48 keer bekeken 0 reacties

Je kent de verhalen en krantenberichten. Onbekenden bellen aan en gebruiken een smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij je geld en andere waardevolle spullen. Ze zien er vaak heel betrouwbaar uit. Toch maar niet de deur open doen.

Je kunt bijvoorbeeld een kierstandhouder gebruiken aan de voordeur. Maar tegenwoordig is een bel met camera ook mogelijk.

De slimme deurbel.

Met behulp van de mobiele telefoon kun je zien wie er voor de deur staat. Het is ook mogelijk om met elkaar te praten. Er zijn verschillende merken op de markt, met uiteenlopende mogelijkheden. Zelfs met bewakingsfunctie. Inmiddels heeft een half miljoen huishoudens een slimme deurbel.

Veel slimme deurbellen bieden ook de mogelijkheid om beelden op te nemen. Sommige kunnen worden ingesteld bij elke beweging opnemen of alleen bij aanbellen. Eigenlijk mag er geen openbare weg worden gefilmd. Sommige modellen kunnen worden ingesteld op kleine afstand filmen. Dus alleen de eigen voortuin.

Gemiddeld kost een slimme deurbel tussen de € 100 en € 200. De meest gebruikte merken zijn: de Ringbel van Amazon, Nest Hello van Google, Eufy Anker, EZVIZ. Maar er zijn nog meer merken. Gewoon even googelen.

Succes!

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen