De digitale dokter

Ruud van Fief 13-11-2023
16 keer bekeken 0 reacties

Wie weet nog hoe het was om in de jaren zestig naar de dokter te gaan. Dat is nu zeker beter, maar ook nu lopen we tegen de grenzen aan van wat de dokter kan. Is digitaal de oplossing?

In de jaren zestig naar het spreekuur van de dokter gaan was geen makkie. Overvolle praktijken met soms wel 60 patiƫnten voor je. Of een arts waar je voor het spreekuur een nummertje kon halen om die dag geholpen te worden. Stond je samen met 20 anderen al om 5:30 op de stoep voor een nummertje voor het spreekuur om 8 uur.

Hoe het vroeger was om naar de dokter te gaan kun je in dit leuke artikel lezen.

In de jaren zeventig werd het afsprakenspreekuur ingevoerd zoals we dat nog steeds kennen. Maar door de toegenomen vraag en een afname van het aantal artsen loopt ook dit systeem tegen zijn grenzen aan. Mijn vrouw wilde laatst naar de dokter en belde op maandag naar de dokter. Na 20 minuten in de wacht te hebben gehangen, kreeg ze eindelijk de assistente aan de lijn. Voor haar klacht was pas op vrijdagmiddag een plaats beschikbaar.

Ik had ook een kleine klacht en stuurde een berichtje naar de dokter via de app 'mijn zorg online' die onze praktijk gebruikt. Een dag later had ik het antwoord. Zeker minder persoonlijk, maar voor een kleine klacht wel handig. En misschien gebruikt jullie dokter al wel beeldbellen via een app.

Fief wil graag jullie mening. Hoe denken jullie over de digitale dokter?

  1. Ik wil alleen naar mijn eigen huisarts. Dan maar wat langer wachten
  2. Een huisarts mag mij digitaal helpen
  3. Mijn huisarts heeft nog geen digitaal kanaal
  4. Anders...

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties onder dit artikel.

Voor medische vragen kun je ook altijd eerst kijken op:

Thuisarts

Medicijnvragen kun je stellen op:

Apotheek

Foto: arts

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen