Gezonder leven

Ruud van Fief 03-01-2023
20 keer bekeken 0 reacties

Gezonder leven, hoe doe je dat? Hoe kom je uit je ingesleten patronen om je ook in de toekomst goed te kunnen blijven voelen. Misschien kan de leefstijlcoach je helpen?

Het nieuwe jaar is een moment om na te denken over de toekomst. Soms begint dat met goede voornemens, ik schreef daar vorig jaar al een artikel over. Maar volhouden blijft lastig. Misschien wil je wel gezonder leven door anders te eten, meer te bewegen binnen je mogelijkheden, of je te kunnen ontspannen.

Misschien is de ‚mijn leefstijl coach‚ wat voor jou, Deze gratis app is een samenwerking tussen zorgverzekeraar VGZ en Albert Heijn en concentreert zich op drie gebieden: Eten en drinken, sporten en bewegen en slapen en ontspannen.

Naast de app zijn er ook interessante Webinars geweest. Streams van deze onlinebijeenkomsten en nog meer nuttige tips kun je vindt onder deze link

Samen met bekende Nederlanders als meester-kok Rudolph van Veen en huisarts Tamar de Weijer ga je aan de slag en kun je een doel kiezen. Bij ieder doel vind je een serie oefeningen die programma‚s heet. Start je zo‚n programma dan krijg je iedere dag ook een seintje om je oefening te doen. Binnen "slapen en ontspannen" doe ik nu het zelf het programma mediteren. Dat klinkt zweveriger dan het is, probeer het maar eens.

Na afloop van ieder les voel ik mij heerlijk ontspannen!

Foto eigendom van de Albert Hein beeldbank

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen