Doe je mee met dry January?

Ruud van Fief 06-01-2021
21 keer bekeken 0 reacties

"Ik pas" is de Nederlandse versie van dry January, het van oorsprong Britse initiatief om een maand lang geen alcohol te drinken. Doe je ook mee?

Dry January is ontstaan in groot Brittannië. De Britten houden wel van een pint. Misschien dat daarom juist in dit land de vrijwilligersorganisatie Alcohol concern in 2013 de eerste campagne startte. Toen nog met een bescheiden aantal, maar inmiddels doen 16% van der Britten mee.

In 2020 brak dry January definitief door in Nederland met de naam ''Ik pas'' en ook in 2021 kun je weer meedoen.

Je wordt gevraagd om één maand te stoppen met alcohol, niet voorgoed. En met die ene maand doorbreek je gewoontedrinken en kun je ervaren wat het met je lijf doet. Veel deelnemers in het VK ervaarden lichamelijke voordelen. 62% Voelde zich fysiek fitter, 55% sliep beter en 32% verloor gewicht

Ervaar zelf eens wat het met je lichaam doet als je een maand lang geen alcohol drinkt en doe mee met deze uitdaging!

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen