Immuun en bewegen

Ruud van Fief 27-11-2020
22 keer bekeken 0 reacties

Blijf niet thuis zitten maar ga lekker bewegen. Je immuunsysteem vaart er wel bij. Je immuunsysteem speelt een belangrijke rol bij het opruimen van virusinfecties. Hoe beter je immuunsysteem is, hoe sneller je weer van een infectie af bent en hoe minder erg de klachten zijn.

Een gezonde levensstijl draagt bij aan het hebben van een optimale weerstand tegen besmettingen, met name voor ouderen. Want met het stijgen der jaren neemt helaas de kracht van je immuunsysteem af. Onderliggende ziektes zoals bijvoorbeeld obesitas en suikerziekte verminderen de werking verder.

Maar je kunt zelf ook dingen doen om je lichaam en daarmee je immuunsysteem in goede conditie te houden, zoals gezond eten en bewegen.

Eerder schreven we al over het belang om iedere dag te bewegen en bijvoorbeeld 10.000 stappen te lopen, al dan niet met een fitness tracker. Maar net zo belangrijk is het om dat op een actieve manier te doen, zodat je hartslag omhoog gaat. Of dat als je gaat fietsen, je rug een beetje nat wordt.

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen