Het Franse stokbrood was heerlijk maar wat snakte ik op de terugweg dat ik thuis weer een witte boterham met lekker dik roomboter en suiker kon eten!! Uiteraard zorgde mijn moedertje ook weer voor een echte Hollandse hap: lekkere gekookte aardappeltjes met andijvie en natuurlijk die overheerlijke gehaktbal erbij! Ik proef het als ik er aan denk! Het was een genot om weer thuis te zijn‚..
Gelukkig heb ik vaak met mijn moeder in de keuken gestaan en gekeken hoe ze het allemaal klaarmaakte. Mijn kleinkinderen vinden nu de gehaktballen van oma Petty ook zo lekker. En niet alleen de gehaktballen maar met oudjaar wordt ook nog steeds het recept van mijn moeder 'oliebollen' gebruikt en ja‚.. die vinden de kinderen, klein- en achterkleinkinderen ook de lékkerste! Mijn huis davert met die hele meute in huis en om de beurt staan de de kleinkinderen in de keuken het beslag in de olie te doen. De eerste oliebollen zijn altijd wat aan de grote kant maar van lieverlee weten ze hoeveel beslag er in de ijslepel moet voor een "normale" oliebol. Maar iedereen voelt zich thuis bij oma!
Zich ergens thuis voelen is prettig. Zelf voel ik me bijvoorbeeld niet "thuis" als ik bij een bezoek aan kennissen bij de deur al mijn schoenen uit moet doen en dan soms de meest vreemdsoortige slippers de hele avond aan mijn voeten heb. Dan voel ik me niet thuis.
Wat is nou precies "iemand zich thuis laten voelen?" Ik denk dat je dan een levendige omgeving moet creëren die zo plezierig is dat men moeite heeft met weggaan. Toch?