Nu heb ik lieve gezinsleden, maar lastige eters. Meer van “wat de boer niet kent eet ik niet”😶 Mijn buren zijn vaak de gelukkige, omdat ik dan een pannetje soep bij hun deur aflever.
Een paar jaar terug leerde ik pompoensoep eten en dochterlief at mee. Nou dacht ik, dat moet thuis ook te maken zijn. Dus met het recept naar de Turkse groentenboer en beginnen maar.
Nu moet je alleen nog even weten dat ik een soepkip ben. Niet om verse soep van te trekken… NEE de definitie van “dom” en meestal een vrouw zegt Wikipedia. Dom ben ik niet maar wel een kluns dus ik roep weleens “auw” in de keuken.
Je denkt vast pompoensoep is toch een herfst of wintersoep? Door de toevoeging van twee ingrediënten wordt de soep lekker fris van smaak.
Voor de soep heb je nodig:
- 1 fles pompoen (mag met gewassen schil maar wel leeg schrapen) en in stukken snijden
- 1 grote geschilde peen in stukken
- 1 rode ui gepeld en in stukjes
- 2 teentjes knoflook geplet
- Voor 1 liter water 2 groenten bouillon blokjes
- Crème fraiche
- Geraspte kaas
- Paprika poeder
- En…voor de frisse smaak 1 appel geschild en in stukken en sap van 1 sinaasappel
Je begint met klein beetje olie of boter in een pan, bak paprikapoeder ui en knoflook mee dan geeft het gelijk smaak af. Doe alle overige ingrediënten erbij en laat het nu 30 minuten zachtjes pruttelen. Dan HEEL voorzichtig de staafmixer er door halen. Voor alle zekerheid beter als de soep is afgekoeld.
Pompoensoep zit vol vitamine K voor de bloedstolling. Je kunt ook alles voorgesneden kopen natuurlijk voor het gemak.
Eet smakelijk, lekker met een stokbroodje erbij!