Zo zijn er van die klusjes, die op de lange baan geschoven worden. Graag lees ik dan tips om het karweitje te vergemakkelijken. Zoals de oven/magnetron/grill is zo'n dingetje. Intensief gebruikt tijdens de feestdagen.
Via Radar kwamen er een paar tips voorbij. Hoe het juist niet moet en wat wel helpt. Sommige tips vind ik wel tijdrovend.
Ik hou dus van praktisch en niet te omslachtig te werk hoeven gaan. Tegenwoordig wordt Baking Soda (zuiveringszout) vaak aangeprezen als schoonmaakmiddel. Zou voor veel dingen goed zijn, ook voor de oven!
Deze manier van de oven schoonmaken staat mij wel aan:
Verwarm de oven op 250 graden. Vul een ovenschaal met water en voeg hier een kopje met baking soda aan toe. Zet dit in de oven en laat dit minimaal 30 minuten staan (oven niet uitzetten) Laat de oven afkoelen tot een lauwe temperatuur en houd de deur dicht. Haal de schaal uit de oven en veeg de oven schoon met een vochtige doek.
Voila! Het vocht en de baking soda maken aangekoekte vlekken zacht en ontvet, waardoor je gemakkelijk vuil weg veegt. Door je oven regelmatig schoon te maken, krijgen vlekken geen kans om aan te bakken.
Extra tip: Een frisse geur? Doe ook een flinke scheutje citroensap in de ovenschaal. En bakken maar...
In het voorjaar kom ik terug met tips over de vaatwasser en de wasmachine.