Middeleeuwse Jaarmarkt in Vlaardingen

Cora van Fief 27-05-2024 15 keer bekeken 0 reacties

Begin

15-06-2024 om 11:00

Einde

15-06-2024 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Grote kerk, Markt 63, 3131 CR Vlaardingen

Op zaterdag 15 juni 2024 keert Vlaardingen terug naar de Middeleeuwen: rond de Grote Kerk en bij de Lijnbaan, wordt dan een Middeleeuwse jaarmarkt gehouden.

 

Een jaarmarkt was in de Middeleeuwen een gebeurtenis waar door velen naar uitgekeken werd. Handelaren en ambachtslieden uit alle windstreken kwamen één of twee keer per jaar naar zo'n markt. Op zulke markten kon men behalve dagelijkse artikelen, dan ook zaken kopen, die in het normale dagelijks leven vrijwel niet of heel moeilijk te verkrijgen waren. Uit de wijde omgeving kwam men dan ook om spullen te kopen. Het was ook een leuk uitstapje, waar een waar feest van werd gemaakt.
Een markt was daarom niet alleen een markt - maar tegelijk ook een volksfeest, waar ook artiesten hun weg naartoe vonden om het publiek te vermaken. En de herberg, waar men eten en drinken kon, draaide overuren.

Op zaterdag 15 juni 2024 keert Vlaardingen terug naar de Middeleeuwen: rond de Grote Kerk en bij de Lijnbaan, wordt dan een Middeleeuwse jaarmarkt gehouden. Handelaren en ambachtslieden zullen zich daar presenteren. Zij zullen vertellen over de waren die zij maken en natuurlijk zijn veel van deze waren ook te koop. Voelt u zich onwel: de heelmeester is die dag ook present. Of wilt u de schrijver aan het werk zien of daar een workshop kalligrafie doen? Of wilt u liever een lesje boogschieten krijgen? Ondertussen kunt u zich laven en/of voeden bij de herbergen en terrassen rondom en kunt u zich ondertussen laten vermaken door de Muzikanten en de jongleur/vuurspuwer.

Datum: zaterdag 15 juni 2024
Plaats: Vlaardingen
De Middeleeuwse jaarmarkt vindt plaats rond de Grote Kerk, aan de Markt (bij het oude Stadhuis) en bij de Lijnbaan (volg de borden en vlaggen vanaf de Markt).

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen