Repair Café Schiedam

Cora van Fief 12-05-2024 24 keer bekeken 0 reacties

Begin

18-05-2024 om 09:30

Einde

18-05-2024 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Ontmoetingscentrum De Vijf Molens, Nieuwe Damlaan 818, 3118 AC Schiedam

Iedere derde zaterdag van de maand is het Repair Café Schiedam geopend voor reparaties aan elektrische apparaten maar ook aan kleding, speelgoed, meubeltjes e.d. Ook advies over gebruik of bij storing van PC, tablet, printer, smartphone is mogelijk.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg, ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn.
Helaas weten veel mensen niet meer hoe dat moet. Daarnaast hebben velen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Het is dus mooi als je voor een eenvoudige reparatie met je kapotte spulletjes, gratis, terecht kunt in een Repair Café.

Het gaat om spullen die normaliter weggegooid zouden worden maar misschien nog een nieuw leven kunnen krijgen. U kunt denken aan elektrische apparaten zoals koffiezetapparaat, stofzuiger, naaimachine, (schemer)lamp, waterkoker etc. maar ook aan kleding, speelgoed, meubeltjes e.d. Ook advies over gebruik of bij storing van PC, tablet, printer, smartphone is mogelijk.

De bezoeker gaat SAMEN met een vrijwilliger/reparateur aan de slag. Zo wordt meteen reparatiekennis doorgegeven en is het ook een sociaal gebeuren. Bijkomend voordeel is dat de alsmaar groeiende afvalberg tegengegaan wordt en mensen weer de waarde van hun spullen in gaan zien.

Het Repair Cafë Schiedam is altijd op de 3e zaterdag van de maand geopend van 9.30 tot 12.00 uur. Aanmelden van een reparatie is uiterlijk om 11.00 uur.

In de maanden juli, augustus en december is er geen Repair Café.

Jouw hulp is nodig!

Repair Café Schiedam is nog op zoek naar vrijwilligers en gereedschap voor elektrische apparaten, meubels, kleding, fietsen, speelgoed, enz.

Bent je beschikbaar of ken je iemand die dit zou willen doen, neem dan contact met het Repair Café op. Ook wanneer je overbodig gereedschap of materialen, die voor reparaties bruikbaar zijn, hebt stuur e-mail  

 

 

 

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen