Repair Café Vlaardingen

Cora van Fief 12-05-2024 102 keer bekeken 0 reacties

Begin

01-06-2024 om 09:30

Einde

01-06-2024 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Wijkcentrum West, Professor Teldersstraat 10, 3132 AZ Vlaardingen

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Bij Repair Café Vlaardingen kun je terecht voor deskundige reparaties en onderhoud.

Heb je problemen met je computer, smartphone of tablet? De vrijwilligers van Repair Café Vlaardingen staan klaar om te helpen met reparaties, advies en algemene IT-ondersteuning. Of het nu gaat om softwareproblemen, een kapot scherm, of gewoon handige tips bijvoorbeeld over het gebruik van AI met ChatGPT.
Ook zijn ze er voor: fietsen, kleding, Senseo’s en eigenlijk alles wat mogelijk is om naar het Repair Café te brengen.Zelfs het vervangen van horloge batterijen is mogelijk.
Ook adviseert het Repair Café als je zelf wilt repareren maar als reparatie niet mogelijk dan weet je zeker dat je iets wegdoet wat niet eenvoudig te repareren is.

Reparatie-kennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wél bezitten worden zeldzaam. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut. Het Repair Café brengt daar verandering in. Waardevolle, praktische kennis wordt overgedragen en verspreid.
Het Repair Café wil laten zien dat repareren leuk is, en vaak ook heel makkelijk, bovendien spaar je zo ook geld uit, en in deze economisch minder goede tijden is het prettig als je niet onnodig op onkosten gejaagd wordt omdat je niet weet hoe je kapotte spullen moet herstellen/repareren.
Het Repair Café draagt bij aan de noodzakelijke mentaliteit verandering die nodig is voor een duurzame samenleving. Mensen leren op een andere manier naar hun spullen te kijken en er weer de waarde van in te zien.

Het Repair Café is ook een sociaal gebeuren. Wie niets te repareren heeft neemt gewoon een lekker kopje koffie/thee en maakt gezellig een praatje met andere bezoekers, of gaat even kijken bij de reparaties.

Het Repair Café is 1x per maand geopend (behalve in juli en augustus). Hou onze agenda in de gaten voor de data!

Aanvang reparaties om 09.30 uur. Om 12.00 uur sluit het Repair Café maar soms is het later op de ochtend zo druk dat alle reparateurs bezet zijn en kan het voorkomen dat de tijd ontbreekt om nog aan je reparatie te beginnen.

Het Repair Café is altijd op zoek naar nog gereedschappen, allerlei soorten kabels en andere materialen waarmee ze kunnen repareren. Als je die hebt en waar je toch niets meer mee doet dan kun je die afgeven bij het Repair Café in Wijkcentrum West, Professor Teldersstraat 10, 3132 AZ Vlaardingen. Heb je geen gelegenheid om het langs te brengen? Er kan dan een afspraak gemaakt worden om het op te halen stuur e-mail   

 

 

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen