Oog voor het milieu met de Happy Cleaners

Cora van Fief 11-05-2024 16 keer bekeken 0 reacties

Begin

16-05-2024 om 14:00

Einde

16-05-2024 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Buurtcentrum De Hooftzaak, P.C. Hooftlaan 11A, 3141 AB Maassluis

Stoed in Maassluis is onderdeel van de Happy Cleaners. Zij dragen zorg voor het milieu en zetten zich steeds meer in voor duurzaamheid. Dat doen ze op verschillende manieren en vinden het leuk als je mee wilt doen.

Wat doen ze allemaal?

  • Ze geven voorlichting aan inwoners van Maassluis. Ze vertellen hen waar ze afval kunnen inleveren. Dit doen ze onder andere tijdens een wandeling door de stad.
  • Ze werken mee aan het project Schone Rivieren. Dit is een initiatief van IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee. Voor dit project ruimen ze afval op langs het Scheur (‘De Waterweg’). Vervolgens scheiden ze dit afval en tellen ze het. Hun bevindingen sturen ze op naar de projectorganisatie. Zo werken ze mee aan plasticvrije rivieren.
  • Ze doen mee met beach clean-up day en de world clean-up day. Op andere dagen prikken ze o.a. papier door heel Maassluis.
  • Ze maken zelf schoonmaakmiddelen als het weer te slecht is om op pad te gaan.

Je kunt hen meehelpen met bestaande projecten, maar ze vinden het zeker ook leuk als je ideeën hebt voor nieuwe projecten. Ze hebben altijd ruimte voor nieuwe Happy Cleaners, dus meld je aan!

De Happy Cleaners bestaan behalve uit bezoekers, vrijwilligers en medewerkers van De Hooftzaak ook uit leden van Groen Links Maassluis.

Tijd: iedere donderdag van 14.00 – 15.30 uur. In de winter zijn ze niet actief. 


Vooraf aanmelden is niet nodig. Ze zijn vaak op pad, dus zorg dat je om 14.00 uur aanwezig bent bij De Hooftzaak als je mee wilt.

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen