Powervrouwen van Vlaardingen

Cora van Fief 10-05-2024 25 keer bekeken 0 reacties

Begin

21-05-2024 om 10:00

Einde

21-05-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54 ,3131 AG Vlaardingen

De Vlaardingse geschiedenis wordt vaak gekenmerkt als het verhaal van hardwerkende mannen in de visserij. Vrouwen zijn in de geschiedenis van deze stad nagenoeg onzichtbaar. Toch hebben veel vrouwen wel degelijk hun stempel gedrukt op de Vlaardingse samenleving. En dat doen ze nu nog steeds.

In Museum Vlaardingen vind je nu de eerste tentoonstelling die volledig gewijd is aan Vlaardingse vrouwen! 

Bij elk thema presenteren we een powervrouw die in het verleden het verschil heeft gemaakt. Zoals Agneta van Reewijk, die in 1767 op 71-jarige leeftijd de rederij van haar overleden man overneemt. Of Kaatje Verhoeff-Torn, een van de eerste vrouwelijke dirigenten van Nederland en de jong overleden Connie Meijer: de eerste Nederlandse vrouw die won in de Tour de France Féminin.

Ook zijn krachtige Vlaardingse vrouwen van nu gevraagd om inhoudelijk te reflecteren op het verleden en om hun eigen ervaringen te delen. Zo geven onder andere wethouder Lianne van Kalken, topjudoka Marjolein van Unen en natuurkundige Margriet van de Heijden in een eigen podcast antwoord op vragen als: Wat is er in de loop der tijd veranderd, welke mogelijkheden en obstakels hebben zij gekend en op welk vlak valt nog winst te behalen? De gehele podcastserie ‘Powervrouwen van Vlaardingen’ is te beluisteren via de bekende podcastkanalen.

Vrouwelijke kunstenaars uit Vlaardingen zijn uitgenodigd om aan de hand van een bestaand of nieuw kunstwerk de interactie met het verleden aan te gaan. Queen of Candy Floss Martijntje Cornelia maakte speciaal voor de tentoonstelling een borstbeeld van Agneta van Reewijk en spoken word artist Elisa Costa schreef het gedicht ‘Zie haar.’ Bij het thema wetenschap toont het museum een portret van Einstein getekend door de Vlaardingse kunstenaar Rajacenna, die  acht verschillende hyperrealistische kunstwerken tegelijkertijd kan tekenen met handen en voeten en ondersteboven!

Ten slotte wordt de verbinding gelegd met de toekomst door een podium te geven aan Vlaardingse jeugdtalenten, de powervrouwen van de toekomst!  Kijk, luister en ontdek hoe groot de kracht van vrouwen is. Laat je niet beperken, ontdek je eigen kwaliteiten en besef: je kunt alles worden wat je wil (vrij vertaald naar Barbie’s ‘You can be anything’…)!

Voor openingstijden en prijzen klik hier   

De tentoonstelling is te bezichtigen t/m 24 juni 2024.

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen