Regioboekenmarkt Koningshof Maassluis

Cora van Fief 07-05-2024 29 keer bekeken 0 reacties

Begin

25-05-2024 om 09:00

Einde

25-05-2024 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Theater Koningshof, Uiverlaan 20, 3145 XN Maassluis

Decennialang organiseerde de stichting Ons Rotterdam de Rotterdamdag waar onder meer regionale boeken werden aangeboden. De Documentatiegroep ’40-’45, een landelijke vereniging voor geïnteresseerden in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog was ook een vaste gast van dit evenement.

“Naast het geven van informatie verkochten wij net als andere standhouders boeken, speciaal over de regio Rotterdam en de Tweede Wereldoorlog, voor een redelijke prijs. Veel bezoekers maakten daar gretig gebruik van”, aldus Willem Oldenburg en Dirk Docter van de Documentatiegroep ’40-’45.

De Rotterdamdag bestaat niet meer sinds 2018. Er zijn diverse boekenmarkten in de regio, maar er was geen gespecialiseerde markt met regioboeken. De organisatoren vullen dit gat in de boekenmarkt voor de vijfde keer met een regio-boekenbeurs. 

Behalve veel kwaliteitsboeken over Rotterdam zijn er ook publicaties te koop over Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, het Westland, Den Haag (nieuw!) en het hele Rijnmondgebied. “Bezoekers vinden er een ruime selectie van boeken over hun woonplaatsen in diverse tijdvakken. Een breed scala van onderwerpen wordt aangeboden: regionale boeken over de Tweede Wereldoorlog en de naoorlogse wederopbouw, maar ook over de havens, scheepvaart, voetbal en recente geschiedenis.”

Er is ook een stand aanwezig van de Historische Vereniging Schiedam. Ook zij bieden regionale boeken aan.

Zoek je een bepaald boek? Stuur een e-mail en de organisatoren geven het door aan de standhouders!

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen