Baasje/Hond dag tussen de schapen

Cora van Fief 21-04-2024 22 keer bekeken 0 reacties

Begin

07-07-2024 om 12:00

Einde

07-07-2024 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Adrianushoeve, Woudweg 26, 3123 KB Schiedam

Heb je een Border Collie? Kom dan eens langs, kijken we of jouw Border Collie interesse heeft in schapen. Heb je geen Border Collie, dan zijn voor andere rassen diverse workshops, zoals flybal, behendigheid en speurwerk.

Schaapskudde Vockestaert-Midden-Delfland is opgericht in 2009 door de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert met als doel het begrazen van ‘de Zuidrand’, het natuurgebied dat ligt langs Vlaardingen, Schiedam en de gemeente Midden Delfland.

Met een kudde van ruim 300 schapen lopen de herders met hun honden en de schapen door het gebied. Iedere herder heeft zijn eigen honden en dit zijn allemaal Border Collies.

Bijna elke dag is een herder met de kudde op pad. Zij lopen in een gebied dat loopt van de Vlaardingse Vaart tot aan de Delftse Schie. Een gebied van ruim 360 hectare.

De schapen worden speciaal ingezet op moeilijk begaande stukken en daar waar landbouwmachines niet kunnen komen. Daarnaast zorgen de schapen voor een natuurlijke vorm van begrazen, hierdoor blijft de natuur mooi in balans.

Natuurbeheer

Naast het begrazen met de schaapskudde zorgen wij voor het gehele onderhoud van het gebied en zorgen ervoor dat recreanten heerlijk kunnen genieten in dit prachtige natuurgebied.

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen