Opening vaarseizoen

Cora van Fief 18-04-2024 25 keer bekeken 0 reacties

Begin

18-05-2024 om 10:00

Einde

18-05-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Maassluis

Op zaterdag 18 mei veranderen de buitenhaven, binnenhaven en het historische stadshart van Maassluis in één groot maritiem feest! Het markeert de opening van het vaarseizoen Maassluis Vaart, de Dag van de Zeesleepvaart, en de historische trekvaartdag.

Dit vormt een prachtige kans om er een uitzonderlijk gezellige dag van te maken. 

Langs de binnenhaven kun je genieten van diverse oude ambachten en straattheater. Er is ook een springkussen met een maritiem thema. De Goude Leeuwin maakt drie korte vaartochten om de Wipmolen. Eén tocht zal langer zijn; dan wordt het paard ingespannen. Een gids van de Historische Vereniging Maassluis verzorgt elk uur een stadswandeling. Aan de Stadhuiskade, waar normaal de Furie ligt, ligt vandaag De Jansje. Er worden demonstraties gegeven van het laden en lossen. Bij Galerij RitsArt vertelt Tessa Kleinsen een verhaal over Jongkind ook zijn er twee fietstochten die leiden naar het standbeeld van Jongkind. De Groote Kerk, Museum Maassluis, het Nationaal Sleepvaartmuseum en molen De Hoop zijn open voor publiek en gratis te bezoeken.

Voor meer informatie klik hier 
 

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen