Expositie en lezing Beatrixpark 010

Ruud van Fief 17-04-2024 51 keer bekeken 0 reacties

Begin

26-05-2024 om 10:00

Einde

26-05-2024 om 11:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bibliotheek Schiedam, Lange Haven 145, 3111CD Schiedam

Het Prinses Beatrixpark is letterlijk en figuurlijk het groene hart van de stad en een belangrijke schakel in de Schiedamse parkengordel. Dit jaar is het park 65 jaar oud. Een mooie gelegenheid om het park, in het zonnetje te zetten met een speciale expositie en een lezing

Curator Leon Collignon vertelt met de expositie BEATRIXPARK010 in de bibliotheek in de Korenbeurs het verhaal van het jarige Beatrixpark. Het is het verhaal van een geliefd, veel bezocht en veerkrachtig stadspark waar veel bezoekers op adem komen. Leon is dertig jaar excursieleider in het park en initiatiefnemer van de stichting ‘Vrienden van Beatrixpark Schiedam’. Aan de hand van herinneringen uit het collectief geheugen van de stad neemt hij de bezoeker mee op reis door de geschiedenis van het park.

De expositie sluit aan bij de tiende editie van de Rotterdamse parkenmaand in mei.

Op zondag 26 mei van 10:00 tot 11:15 uur geeft Leon Collignon een lezing in de bibliotheek in de Korenbeurs. Gratis kaarten voor deze lezing zijn te bestellen via onderstaande knop.

De expositie is gedurende de maand mei dagelijks te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek aan de Lange Haven 145 in Schiedam. De toegang is gratis.

Meer info

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen