Mantelbrein!?

‘Mantelzorg’ door

Minters
Mantelzorg

Een kwartje voor je gedachten…. Kent u deze uitdrukking? Wat zouden we soms graag eens een kijkje nemen in het brein van een ander, gewoon om te begrijpen hoe of wat de ander denkt. Met het stellen van een paar goede vragen, kom je soms al een heel eind.

Maar wat nu als de ander een beschadiging heeft in het brein. Bijvoorbeeld door dementie, een hersenbloeding of een andere aandoening aan de hersenen. We weten dat mensen die een beschadiging hebben aan het brein vaak ander gedrag gaan vertonen en communicatie wordt bemoeilijkt. Naasten en betrokkenen staan dan vaak voor veel vragen. 

Zorgen voor iemand met een hersenbeschadiging voelt als een zoektocht. 

Dan is het soms fijn om met mantelzorgers/betrokkenen die zorgen voor iemand met een gelijksoortig ziektebeeld in contact te komen. Uitleggen en verdedigen hoeft dan niet meer. Herkenning en erkenning is de gemene deler. Maar ook uitwisselen van ervaringen, hoe doen zij het?

Daarom start Minters Mantelzorg op maandag 7 juni met “Mantelbrein”. Een moment speciaal voor naasten die zorgen voor iemand met een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Ook zal daar af en toe een gastspreker aanschuiven met expertise, om heel gericht informatie te kunnen geven. 

Mantelbrein gaat online van start op maandag 7 juni van 15.00 – 16.00 uur. Wil je meedoen? Stuur dan voor woensdag 2 juni een mail naar info@mintersmantelzorg.nl, dan sturen we je een link om deel te kunnen nemen.

Het blijft wonderbaarlijk, ons brein. We komen er steeds meer over te weten. Hopelijk draagt dit in de toekomst ook bij aan betere behandeling of genezing.

Afdrukken

Ik maak onderdeel uit van team Minters Mantelzorg en ben werkzaam als consulent o.a. voor de gemeente Maassluis.

Meer artikelen op Fief...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per week een bericht van Fief.

Het is gelukt! Je ontvangt zo een bevestiging in je mailbox.