Op pad met mijn maatje

Mantelzorg bieden kan iedereen. Het is niet alleen voor de persoon die de mantelzorg ontvangt fijn, maar het kan ook voor degene die de mantelzorg biedt leuk zijn. Ik vind het in elk geval heel erg leuk om te doen.

Zelf ben ik al 2 jaar een “maatje”.

Ik bezoek Jeannet elke maand,  zij is van mijn eigen leeftijd en woont ook in Maassluis. We gaan samen graag op pad. Naar winkelcentrum De Koningshoek, boodschapjes doen of ergens koffie drinken. Met slecht weer blijven we thuis, doen een spelletje of maken samen een maaltijd klaar. Jeannet en ik genieten allebei van dit samen zijn en verheugen ons op de volgende keer.

De afgelopen anderhalve maand konden we elkaar niet meer zien vanwege de Corona maatregelen. Familie kan haar ook niet bezoeken, waardoor ze vooral haar kleinkind nu mist. Alle andere activiteiten zijn ook gestopt. Het is voor haar erg moeilijk.

Natuurlijk begrijpen we dat dit voor haar bescherming is maar toch is het lastig voor ons beiden. Ik bel haar nu wekelijks om contact te houden. Op afstand, dat wel. Maar we zijn blij elkaar zo toch te spreken. En zodra het weer mag, ga ik weer op bezoek!

Mantelzorg doe je niet voor even. Als je eraan begint, moet je wel volhouden. Zo probeer ik mensen te helpen en vind ik het ook heel fijn als iemand mij weer ergens bij helpt.

Afdrukken

Dit artikel is geschreven door

Hiske

Hiske

Redactielid

Ik heb veel plezier tijdens het doen van allerlei leuke dingen. Ik speel graag saxofoon en wil nog wel eens puzzelen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per week een bericht van Fief.

Het is gelukt! Je ontvangt zo een bevestiging in je mailbox.