Kleine wasjes, zelfs grote wasjes…

Droog ik op mijn staande droogrek!  Sinds ik deze tip van een reumaconsulente kreeg, gebruik ik een staand droogrek. Ik ben blij met deze tip en deel hem dan ook regelmatig met anderen. En nu zelfs op Fief.

Natuurlijk is was in de wasdroger, het gemakkelijkste en kost dit jezelfwink de minste energie. Maar ik gooi niet al mijn bovenkleding in de wasdroger want daar wordt het echt niet altijd mooier van.

De was ophangen kan een zware klus zijn wanneer je schouder-, arm- of handklachten ervaart. Vooral wanneer je waslijnen hebt die boven je hoofd hangen. Je moet dan je armen enorm heffen, wat een grote belasting geeft. De was is dan ook nog nat en hierdoor extra zwaar.

Deze klachten voorkom je door zoveel mogelijk was op een staand droogrek te hangen. Je hoeft niet te heffen en met goed mikken laat je de was zo precies over de spijltjes vallen. Dit kost totaal geen kracht. Ook het afhalen van de was is zo veel eenvoudiger. Wanneer je de wasmand dan op een verhoging ernaast zet, bijvoorbeeld op een stoel, hoef je ook niet te bukken.

Bijkomend voordeel is dat ik geen knijpers hoef te gebruiken. Mijn handen houden niet zo van knijpers. Uiteraard zijn hier speciale knijpers voor die je gemakkelijker kan openen maar als ik ze niet hoef te gebruiken, dan liever niet. En dat kan op een staand droogrek. Het is hangt misschien minder netjes maar het droogt ook prima hoor.

Nu de wasmachine en droger nog op hoogte plaatsen, dan kan een (mijn) kind de was doen.

 

Staand droogrek kopen

Een staand droogrek kun je bij veel winkels kopen. De Lidle heeft weleens een aanbieding, de Action verkoopt ze maar ook bij de Blokker kun je terecht. Zelf heb ik ze al jaren van de Ikea. Die werkt prima, is niet duur en gaat een lange tijd mee.

Speciale knijpers

Deze grote wasknijper wordt ook wel de reuma wasknijper genoemd en werkt super. Je kunt deze knijpers ook zelf maken door aan beide zijde van een houten wasknijper een andere halve wasknijper vast te lijmen met watervaste lijm. Een stuk goedkoper. 

Afdrukken

Dit artikel is geschreven door

Tanja

Tanja

Redactielid

Het creatieve brein achter Fief. Gelukkig getrouwd met Marco. We hebben een zoon Quinten en schoondochter Sabine. In mijn vrije tijd lig ik graag in de knoop bij de yoga, ga ik wandelen met de hondjes en maak ik kaartjes.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per week een bericht van Fief.

Het is gelukt! Je ontvangt zo een bevestiging in je mailbox.