Hier is Fief!

En daar zijn we heel trots op! Wat een mooi platform hebben we samen met onze redactie en schrijvers van verschillende organisaties neergezet.

……en dan denk ik toch als vanzelf terug aan de start van FIEF. Ik had een idee en kreeg van ROGplus de ruimte om dit verder te onderzoeken. Gesprekken met collega organisaties, veel surfen op internet en toen in gesprek met ouderen. Samen gingen we de straat op in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Midden in december, sfeervol maar ook héél koud. Met enquêtes en chocola als bedankjes. Dat was heel leuk: de reacties de we kregen, mensen die meedachten, maar ook veronderstellingen die onderuit werden gehaald. Een kleine anekdote: we waren zo aan de praat dat we niet eens in de gaten hadden dat iemand er met onze chocola vandoor ging!

Samen met mijn zoon Quinten mocht ik de website bouwen, wat ik heel speciaal vind. We hebben heel wat uren over FIEF nagedacht. Het hele gezin werd FIEF 😉. Maar FIEF is pas FIEF met een eigen redactie. Gelukkig kreeg ik er twee lieve collega’s bij, Sonja en Sandra, om samen de redactie te gaan opzetten. Inmiddels hebben we een geweldige, gemotiveerde redactie die mooie uiteenlopende artikelen schrijven en echt gaan voor FIEF. Daar zijn we super trots op. FIEF werkt al met veel organisaties samen en is dit steeds verder aan het uitbreiden. Geweldig om te zien hoe iedereen samenwerkt.

Na drie maanden proef draaien wordt Fief deze week officieel gelanceerd. Fief  wordt gedeeld op sociale media (o.a. op Facebook en Instagram), in kranten zoals het AD en ook op de radio is Fief te horen. En er is zelfs een Fief film door onze redacteur Jan gemaakt. Verder hangen er overal vrolijke posters om Fief te promoten, met daarop een feestelijke foto van enkele redactieleden op de fiets.

Deze poster had ook de aankondiging van onze ‘Tour de Fief’ moeten worden. Het oorspronkelijke idee was om een fietstocht langs de drie gemeenten te houden, waarbij we met koffie, wat lekkers en cadeautjes, de geboorte van Fief wilden vieren en enthousiast Fief te promoten. Helaas kan dit feestje niet doorgaan, maar dit houden jullie zeker te goed!

O ja, en de naam FIEF? Die bedacht ik op een zaterdagochtend onder de douche! FIEF komt van vitaliteit, ‘vief’ maar dat moest wat krachtiger. En dat werd Fief.

Zorg dat je Fief niet mist en abonneer je op de nieuwsbrief. Dan maak je ook nog kans op een mooie prijs!

 

Veel liefs,
Tanja

Hoofdredacteur FIEF

 

PS: dit artikel heeft voor één keer teveel woorden 😉

Afdrukken

Dit artikel is geschreven door

Tanja

Tanja

Redactielid

Het creatieve brein achter Fief. Gelukkig getrouwd met Marco. We hebben een zoon Quinten en schoondochter Sabine. In mijn vrije tijd lig ik graag in de knoop bij de yoga, ga ik wandelen met de hondjes en maak ik kaartjes.

2 Reacties

 1. Avatar

  Graag ik wil mij aanmelden voor enige uren in de week voor vrijwilligerswerk, als dat via jullie zou kunnen.

  Antwoord
  • Avatar

   Beste Joke,
   Wat leuk. Zou je ons een mail willen sturen, zodat we contact met je op kunnen nemen? Mailto:info@fief.nl

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per week een bericht van Fief.

Het is gelukt! Je ontvangt zo een bevestiging in je mailbox.