Een bijzondere vervoerservice

Een bijzondere vervoerservice is de BVO. Dit is de Begeleidende Vervoerservice van de Oproepcentrale. Zij bieden net dat beetje extra wanneer je bij vervoer ook begeleiding nodig hebt.

Alleen naar een dokter gaan vindt niemand fijn. Dit doe je toch liever met iemand samen. Niet alleen vanwege het vervoer maar ook voor gezelschap en voor support. Maar wat als je door gezondheidsproblemen niet meer met het openbaar vervoer kunt reizen en geen familie of mantelzorgers hebt die je hierbij kunnen helpen. Misschien biedt de BVO dan een oplossing.

Vrijwilligers begeleiden je met een ziekenhuisbezoek of een bezoek aan de huisarts. Maar ook wanneer je niet in staat bent om alleen bij een familielid op bezoek te gaan, kunnen zij helpen.

“Fijn dat de vrijwilligers van de Begeleidende Vervoerservice van de Oproepcentrale mij naar het ziekenhuis begeleiden. En ze zijn altijd in voor een gezellig praatje en een kop koffie na afloop!”

Bij een eerste aanmelding komt een coördinator van de Oproepcentrale op bezoek voor een kennismaking en verdere uitleg. De kosten variëren binnen de MVS gemeente van € 4,- tot  € 6,-. Wanneer het ziekenhuis of de arts zich buiten deze regio bevinden, zijn de kosten  € 0,24 per kilometer.

Op dit moment is de BVO in Maassluis weer gestart. Schiedam en Vlaardingen volgen hopelijk later weer.

Kijk voor informatie voor vervoer met begeleiding op de website.

Begeleidende Vervoerservice Oproepcentrale

De Begeleidende Vervoerservice helpt inwoners van de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen die om gezondheidsredenen geen gebruik kunnen maken van regulier vervoer en hierbij geen hulp kunnen krijgen van hun mantelzorger of familie.

Afdrukken

Dit artikel is geschreven door

Tanja

Tanja

Redactielid

Het creatieve brein achter Fief. Gelukkig getrouwd met Marco. We hebben een zoon Quinten en schoondochter Sabine. In mijn vrije tijd lig ik graag in de knoop bij de yoga, ga ik wandelen met de hondjes en maak ik kaartjes.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per week een bericht van Fief.

Het is gelukt! Je ontvangt zo een bevestiging in je mailbox.